10 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă

Cheia pentru a activa obiceiuri care ne însoțesc zi de zi, și care vă permit să mențină greutatea corporală optimă

Prima provocare la a ne vedea și de a simți în fiecare zi mai bine, este de a înțelege că este o cheie pentru a activa obiceiuri care ne însoțesc zi de zi și care ne permit să mențină o greutate sanatoasa a corpului.

Pentru a adăuga o varietate de produse

foto11Pentru a adăuga o varietate de produse, de a rezuma ceea ce ne place, într-o măsură, exerciții fizice moderate conformitate cu posibilitățile noastre, de a lăsa la o parte miturile alimentare și de a aplica la orice consultare, medic specialist-este vorba de unele secțiuni, atunci când avea grijă de sănătatea noastră și ne sunt bine. Corpul nostru este rezultatul alegerilor noastre.

Pe baza a recomandat mari societăților științifice de alimentare la nivel global putem lua 10 sfaturi cheie, ca un declanșator pentru a activa obiceiuri sănătoase.

  1. Mananca produse, o varietate de

Avem nevoie de mai mult de 40 de substanțe nutritive diferite, și nici un aliment nu poate singur să le ofere pe toate. De produse alimentare, care există în ziua de azi facilitează lua o varietate de produse, cât și cumpără produse proaspete pentru gătit, ca să cumpere de-a gata preparate sau Prânzuri la pachet. Alege produse întotdeauna echilibrat!

  1. Baza de dieta de alimente bogate in carbohidrati

Majoritatea oamenilor nu cuprinde o cantitate suficientă de alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi pâine, paste, orez, cartofi și alte culturi, care sunt interzise pentru a realiza nu se ingrasa. Cu toate acestea, acest lucru nu este corect, mai mult de jumătate din totalul de calorii din dieta ta, care este de aproximativ 60%, ar trebui să vină din aceste produse. În mod ideal-de a crește aportul de fibre contribuie pâine integrală, paste integrale și alte cereale.

  1. Ia-o mulțime de fructe și legume

Cei mai mulți oameni nu mănâncă suficiente din aceste produse, care oferă substanțe nutritive importante de protecție. Încercați să mâncați cel puțin cinci porții pe zi. Încercați rețete noi sau aflați despre ce fel de preparate disponibile în orice supermarket.

  1. Mențineți o greutate corporală sănătoasă și simțiți-vă bine

Greutatea depinde de mai mulți factori, cum ar fi sexul, înălțimea, vârsta și genetică. Excesul de greutate crește riscul de diverse boli, cum ar fi problemele cardiovasculare, a oaselor, a articulațiilor și a cancerului. Excesul de grăsime apare ingera mai multe calorii decât este necesar. Aceste calorii pot proveni din orice nutrient, care conține calorii (proteine, grăsimi, hidrați de carbon sau alcool), dar, de asemenea grăsime este mai concentrată sursă de calorii.Activitatea fizică este o modalitate buna de a arde calorii și de a face sa te simti bine. Mesajul este simplu: dacă veți câștiga în greutate, trebuie să mănânce mai moderat și de a fi mai activ.

foto12

  1. Virgula moderate portii: reduceți, nu ștergeți de alimente

În caz de contact cu portii adecvate de fiecare masa, este mai ușor să mănânce toate grupele de produse fără a fi nevoie de a elimina nu. Dacă mănâncă, poate împărtăși producte cu un prieten. Nu părăsească obiceiul de a mânca cu cei care doresc.

  1. Mănâncă în mod regulat

Sari peste mese, în special micul Dejun, acest lucru poate duce la un sentiment de foame, necontrolată, provocând de multe ori pe consum. Efectua o gustare de după-amiază poate ține de foame, dar nu mânca prea mult, pentru a nu inlocui mesele principale.

  1. Bea multe lichide

Noi, adulții, avem nevoie pentru a bea cel puțin 1,5 litri de lichid pe zi! Și avem nevoie de mai mult, dacă e cald sau dacă ne petrecem o mulțime de sport. Hidrateaza foarte important de a trăi. Apa este, evident, este o sursa buna de lichid, dar diversitatea poate fi plăcut și sănătos. Alte opțiuni în afară de băuturi carbogazoase, dar ele nu trebuie să înlocuiască acumulările de apă.

  1. Pentru a muta

Consumul de prea multe calorii, și nu fac suficiente exerciții fizice poate duce la cresterea in greutate. Moderată activitatea fizică ajută la arderea de calorii de care avem nevoie. Este, de asemenea, bune pentru inima, pentru sistemul cardiovascular pentru starea generală de sănătate și bunăstarea. Deci, a face activitate fizică în viața de zi cu zi. Folosiți scările în loc de lift (ca și pentru a urca în sus și în jos)! Faceți o plimbare în pauza de prânz. Plimbați-vă în timp ce vorbiți la telefon. Nu aveți nevoie să fie атлетом pentru a muta!

  1. Începeți chiar acum! modificați treptat

Se introduc următoarele modificări în stilul lor de viață, treptat, mult mai ușor decât să le facă dintr-o dată. Timp de trei zile, notați toate alimentele și băuturile care se consumă între mese și feluri de mâncare. Că durează foarte puțin portii de fructe si legume? Pentru a începe, încercați să mâncați numai dieta de mai multe fructe si legume pe zi. Ce fel de iubit sunt bogate în grăsimi și face să vă câștiga în greutate? Nu ștergeți aceste produse și se va simți rău, în schimb, încercați să alegeți alimente cu conținut scăzut de grăsimi, sau de a mânca mai puțin, ei. Iată și începe să se bucure de scara la locul de muncă!

  1. Amintiți-vă: totul este o chestiune de echilibru

Nu există alimente „bune” sau „rele”, doar planuri alimentar bune sau rele. Nu te simti vinovat de produse care vă place, pur și simplu permítaselos low-cost și selectați alte produse, care asigură echilibrul și diversitatea de care au nevoie pentru a obține o sănătate bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *